Easy Insurance Solutions - easy.com.ro
 • promo
 • promo2
 • promo3
 • promo4
Prima pagina Asigurari Asiguratori Solutii Parteneri Utile Contact

Asigurare panouri fotovoltaice PVEasy Insurance Solutions Broker de Asigurare  Reasigurare vine in intampinarea clientilor sai cu un pachet complet de asigurare a panourilor fotovoltaice PV.

Pentru a se alinia dorintele clientilor sai, Easy Insurance Solutions Broker de Asigurare Reasigurare  a decis să extindă și să îmbunătățească acoperirea politei asigurare Solar PV. Instalatorii si constructorii de PV vor avea posibilitatea de a avea aceasta asigurare, Solar PV, astfel, acestia putand sa ofere clientilor lor o protectie completa a lucrarilor.

Asigurarea Solar PV este o acoperire totală de risc pentru instalații fotovoltaice atat pentru clientii privați cat și pentru cei comerciali. Aceasta asigurare compensează daunele  produse de factori externi, cum ar fi incendiile, grindina, fulger, vandalism, supratensiune sau furt. De asemenea, asigurarea actioneaza si in cazul pierderilor de producție.

Instalatorilor de  PV le este oferita si posibilitatea de a include in contractul de întreținere (curatare, monitorizare) si acest tip de asigurare avand , astfel, un pachet complet de servicii.

Cele mai importante schimbări și îmbunătățiri ale politei Solar PV:

 •  În Țările de Jos, Belgia, Luxemburg și Germania, daunele cauzate de cauze externe, cum ar fi un cutremur, inundații și furtuni cu viteze ale vantului de peste 119 km pe oră sunt acoperite prin acest tip de polita.  S-a marit limita de despagubire in caz de pierdere a producției, aceasta fiind calculata pentru o pierdere zilnica.
 • Prin aceast tip de polita se asigura si cheltuielile suplimentare pentru compensarea pierderilor de productie cauzate de o  incompatibilitate, tehnic inevitabila, intre echipamentul existent și cel înlocuit;
 • Costurile de îndepărtare și de repoziționare a instalației fotovoltaice din cauza modului de instalare, în cazul în care este necesara o reparație la elementele de structura a unei clădiri deteriorate pe care se afla instalatia sau daca aceasta cladire se afla in apropierea acesteia;
 • Se asigura si costurile de transport al panourilor solare deteriorate la cel mai apropiat punct de colectare a acestora.


Viciu propriu / Garantie


Pe langa acoperirea riscurilor menționate anterior este posibil să fie inclus in pachetul de asigurare si o despagubire datorită unui defect aparut in perioada de garantie.

Pentru o primă suplimentară de asigurare se pot asigura (cu excluderea oricăror daune care sunt recuperabile în conformitate cu termenii de orice garanție extinsa acordata de furnizor, producător sau orice altă entitate) urmatoarele despagubiri pentru:

 • Prejudiciile cauzate de un viciu propriu pentru invertoare (până la 7,5 ani după prima punere în funcțiune) și a panourilor solare (de până la 20 de ani de la prima punere in functiune);
 • Deteriorarea sau pierderea de panouri solare sau invertoare cauzate de un viciu propriu în perioadele menționate mai sus, în cazul în care o cerere de garanție este respinsă sau în cazul în care răspunderea este contestată complet sau parțial, de către un producător sau de furnizor sau, în cazul în care un producător sau furnizor nu și-a îndeplinit obligațiile datorita insolventei sale;
 • Pierderi de producție cauzate ca urmare a unui defect inerent
 • În cazul unei cereri valabile, costurile forței de muncă corespunzatoare taxelor in vigoare sunt, de asemenea, asigurate. Aceasta optiune de asigurare este valabilă numai în cazul în care panourile solare și invertoare utilizate sunt aprobate de către Easy Insurance Solutions Broker de Asigurare Reasigurare prin intermediul unui audit intern al fabricii producatoare.


Asigurarea panourilor solare pentru clienții privați

Calamități sau catastrofe cauzate de forțele externe

Exemplele includ pagubele cauzate de grindină, furt (inclusiv în cazul în care nu există nici o intrare forțată), foc, suprasarcina, trăsnet, acte de vandalism și toate celelalte cauze de deteriorare sau pierdere totală care rezultă din forțele externe.

Pierderea de producție

Pierderea de producție poate fi produsa de calamități sau catastrofe cauzate de forțe externe. Aceasta asigurare va acoperi, de asemenea, pierderi de producție, în astfel de cazuri. Pagubele care rezultă din defectele inerente sunt, de asemenea, acoperite, de exemplu, pierderile de producție rezultate din invertoare defecte.

Pierderi mecanice

Asigurarea nu acoperă daunele rezultate din nerespectarea instructiunilor mecanice de montare (de exemplu, cauzate de un viciu propriu, intern). Acest lucru se referă la piese care sunt defecte. În general, aceasta este o chestiune de garanție.

Calcul de prima

Prima este calculată la valoarea totală a sistemului PV asigurat incluzand si  costurile de instalare;

Asigurarea are acoperire asupra tuturor calamităților sau catastrofelor cauzate de forțe externe, cum ar fi de suprasarcină, incendiu, furt, trăsnet, deteriorările cauzate de apă, cauzate de grindină, vandalism și de încărcare de zăpadă;

Acoperire împotriva pierderilor de producție ca urmare a calamităților sau catastrofe din cauzate de forțe externe;
Pierderi de producție (pagubele) determinate de un defect inerent este, de asemenea, un risc acoperit;

Panourile solare trebuie să fie conforme cu normele aplicabile IEC 61215 și 61730 și care au o perioadă de garanție pentru produsul de cel puțin 5 ani;

Asigurarea se va face pe o durata de maximum 25 ani de la data instalării.

Panourile solare sunt valoroase, deci, din păcate, nu este neobișnuit pentru nimeni ca ele să fie furate. Panourile solare sunt, de asemenea, de multe ori afectate de condițiile meteorologice.

Easy Insurance Solutions Broker de Asigurare Reasigurare asigură panouri solare împotriva calamităților sau catastrofelor provocate de forțe externe, cum ar fi grindina daune, furt și de foc. Prin aceasta polita sunt, de asemenea, acoperite riscurile împotriva pierderii de producție. În cazul în care panourile solare sunt furate sau deteriorate, curentul electric va trebui furnizat din alta parte. Easy Insurance Solutions Broker de Asigurare Reasigurare acopera si acest risc.   Asigurarea panourilor pentru clientii comerciali


Asigurari in timpul fazei de construcție

Constructii Toate riscului (CAR). Oferă acoperire în timpul fazei de construcție. Acoperirea se face împotriva furtului și a construcțiilor legate de accidente în timpul fazei de construcție.
Răspundere. Asigurarea împotriva daunelor provocate de firma.
Asigurare pe timpul transportului a panourilor.

Asigurarea de post - livrare

Orice risc. Asigurare pentru instalațiile de energie solară, împotriva tuturor calamități sau catastrofe cauzate de forțe externe.
Pierderi de producție. În cazul în care un panou solar nu mai produce  energie electrică, ca urmare a deteriorării sau furtului, atunci este nevoie de energie alternativă. Aceste evenimente se pot asigura si ele.
Asigurare pentru randamentul redus al PV. Aceasta actioneaza in cazul  randamentele reduse ale instalației, inclusiv a lipsei soarelui.
Răspundere civila a firmei.

 Garanții extinse

Extinderea garanție asigurarii de panouri și invertoare se face până la 25 de ani.

Easy Insurance Solutions Broker de Asigurare Reasigurare ofera solutii totale pentru nevoile dumneavoastră de asigurare.

Easy Insurance Solutions Broker de Asigurare Reasigurare lucrează împreună cu companii de asigurări de pe plan internațional cu un grad inal de încredere pentru de operarea acestui tip de polita de asigurare.

Daune auto
Daune Auto (www.daune-auto.ro)
este un proiect sustinut de
Easy Insurance Solutions

Comanda online

Asigurari

Contact

Telefon: 031.805.5655
Mobil: 0722653681
Fax: 031.817.5669
Email: info@easy.com.ro
Web: www.easy.com.ro
Blog